BT-10 Juni ’87 – sp

Crapanese Customs

Voordat er weer veel lezers boos worden meld ik u nog een keer dat ik niet principieel tegen Japanse motoren ben. Ik heb er wel veel tegen maar dus niet bij voorbaat. Een strakke Japanse viercilinder heeft mijn zegen maar hun Customs doen mij bijna allemaal onwel worden.
Mag ik even van Brakesteinsma?
Maar voor iedereen die het spijtig vindt dat we in Europa veel van die dingen hebben, heb ik de schrale troost dat het in de States nog veel erger is. Vanwege de kleine nationale markten in Europa importeren HH importeurs namelijk lang niet alle 360 modellen die de grote Japanse vier samen produceren. Het lijkt er op dat ze dat in de States wel doen en daar rijdt dus een hoop ZOOI rond die we hier gelukkig nog nooit gezien hebben. Wat te denken van de Honda Magna bijvoorbeeld? Waarschijnlijk ontworpen in nauwe samenwerking met de grasmaaierafdeling en ik verdenk Honda Automatic Coffee Machines Inc. ervan dat zij zich ook nog es met de vormgeving bemoeid hebben. Nog veel en veel erger is de Suzuki Magura (of Madura?), een cuSTOM op basis van de Suzuki Cavalcade. Die Cavalcade is op zich geen kwade fiets voor echtparen die al lang niet meer echt paren en toch willen blijven toeren maar om nou van deze monstrueuze V4 een customversie te maken… daar kan ik met m’n boerenverstand nie bij. Plotselinge confrontatie met deze belediging aan de goeie smaak van elke oprechte biker bezorgde me ter plekke een lichte beroerte. Dit gebeurde kortgeleden in Daytona en gelukkig was Vieze Peter in de buurt om mij op te vangen en te ondersteunen op weg naar de kroeg teneinde daar wat neuten te nuttigen in het kader ‘drinken om te vergeten’

Natuurlijk zit er geen Lekker Wijf achterop. Zou er ook niet op wachten als ik hem was.

Nieuwjaarskaartenwedstrijd, nog één keer…
Omdat ik free-lance werk en omdat de vaste redactie van dit kwaliteitsblad op 2 à 3 verschillende plaatsen zit en omdat sommige kaarten al in het On The Road archief terecht gekomen zijn duurt het allemaal veel langer dan de bedoeling was. Hieronder bespreek ik nog een paar inzendingen waarvan de goeie vanzelf in On The Road terechtkomen, en zo ook nog es meedingen naar de maandelijks uit te betalen 250 pietermannen.
– Honda Nederland maakt in ieder geval geen kans op die 2 en halve meier (hebben ze ook nie nodig natuurlijk) maar ze hadden wel graag het boek ‘Harley-Davidson in Nederland’ gewonnen. Dat krijgen ze ook niet want hun kaartje is de minste inzending van allemaal; slap tekstje en daarboven drie gestyleerde denneboompjes. Je moet toch wat als je geen mooie fietsen kan laten zien.
– Nee, geef mij maar de kaart van Jan (Freek) Frederiks die zijn Liberator (1:10) geparkeerd heeft op een heuse venusheuvel. De belichting is geraffineerd en de achtergrond (tieten die bij die venusheuvel horen, waarschijnlijk van zijn vriendin maar desnoods van de buurvrouw) is ook dikvoormekaar. – Peter van Dongen uit Nijmegen stuurde een kiekje van zijn Kawasaki, dik onder de sneeuw. Kennelijk heeft ie geen winterstalling maar dat hoeft ook niet voor een Kawa.
 – Cisca en Roberto uit Raamsdonkveer (zelf op de kiek met een Harley en een BMW R 26) hebben er zin in. Dat zie je zo. Leuke foto jongens, ik reken op jullie voor de Zomer & Reis Fotowedstrijd.
– Ripper en Caroline uit Waddinxveen hadden rond de feestdagen nog wat problemen met de oliepomp van hun Shovel en ik hoop dat ze ondanks de sleutelactiviteiten toch nog tijd gevonden hebben om copieuze kerstdinners naar binnen te werken.
– Shakey Noorlander en R. de Vries uit resp. Waddinxveen en Heerhugowaard hebben beide geinige tekeningen ingestuurd van HD-piloten op hun motoren. Zijn zij dat zelf? In ieder geval dragen geen van beiden een helm. Schijt aan de buren en Het Gezag, gewoon dat plastic schaaltje af en toe thuis laten. Een mooie wollen muts biedt ook bescherming tegen de kou. 
– Paul Boering met zijn Coca-Cola zijspan zit zo gelukzalig en breed te glimlachen dat we ons over hem ook geen zorgen meer hoeven te maken. Voor mekaar Paul! 
– De HD Club Twente wenst ons in niet minder dan acht talen Gluckliches Neujahr, dus dat moet lukken. Alleen ben ik bang dat ze de kerstboodschap niet helemaal begrepen hebben. Op de foto staat naast een 1:10 Liberator een als kerstman verklede rambo die een machinepostool vasthoudt. 
– HDC ‘t Centrum uit Utrecht laat op hun foto zeven aardig dronken mannen zien, twee motorfietsen, 1 kerstboom en géén vrouwen. 
Wat mij verbaasd heeft is dat geen enkele inzender geprobeerd heeft of de jury om te kopen is. Geen overvolle kerstpakketten, geen dames die overal voor te porren zijn en zelfs geen geld! Jullie vallen me tegen.

Hebbikdatweer
Nieuwe rubriek: HebbikDatWeer, ZulJeNetZien, MoetMijWeerOverkomen, LegDatMaarEsUit
Ik scheur des avonds over de slecht verlichte Marnixstraat. Plotseling zie ik twee fietsers voor me, allebei zonder licht en de linker rijdt wel erg links. Ik word pissig en ram hard op de claxon. De fietser schrikt (was de bedoeling) en zwenk naar rechts (was de bedoeling) en smakt op het asphalt (niet de bedoeling) terwijl de andere fietser er boven op gaat (ook nie de bedoeling). HebikWeer.
Ik race in m’n Escort bestel door de Pijp, genadeloos hard uit zijstraten van rechts komend. Mijn auto moet na anderhalf jaar uitstel eindelijk eens naar de APK. Voor die tijd mag iedereen em er in zetten als het maar van links of van achteren is.

Kruisinkje. Ik kijk naar rechts maar kan niet goed zien of er iets aankomt dus rem een beetje af, schakel terug, rij de kruising op en de motor slaat af zodat ik het straatje blokkeer. Van links piepende-banden-geluiden en een grote bestel staat net te vroeg stil. Het is de geldophaaldienst in een gepantserde Mercedes bus en ze hebben de hand al op de knop van de sirene en de revolvers al in de aanslag. HebbikDatWeer?

Share this: