BT-17 Februari ’88 – sp

Liz T. 

De ICFHR (International Club of Famous Harley Riders) heeft kortgeleden Liz Taylor bijgeschreven op haar reeds indrukwekkende ledenlijst. Liz kreeg van multi-miljonair Malcolm Forbes een lilakleurige 883 Sportster zo berichten ‘Harley Women Magazine’ (no. 13) en ‘Das Motorrad’ (no. 22). Zij zou zelfs al een paar rijlessen genoten hebben maar bij de feestelijke overhandiging van de Sporty gaf zij er de voorkeur aan om even bij Malcolm achterop te zitten. Zij doet dit blijkens de rij-foto met de routine en de charme van een zak aardappelen dus of dat wel helemaal goed komt betwijfel ik. Maar erg is dat niet; de enige voorwaarde voor lidmaatschap is dat je beroemd bent en met je beroemde reet op een Harley zit. Je hoeft niet eens te kunnen rijden!
Andere leden zijn bijvoorbeeld wijlen Elvis de Pelvis, Brigitte Bardot, Brian Setzer (van de Stray Cats), Stephen King (schrijver), John Cougar Mellenkamp (muzikant), en Hulk Hogan (worstelaar). In Nederland zijn behalve mijzelf, Jan Terlouw (oud minister), Rob de Nijs en George Baker lid en vooral van de laatste hopen wij dat ie meer kilometers gaat maken en minder muziek. Of Robbie S. ook lid mag worden is nog niet zeker. Er is nog onderzoek gaande dat zal moeten bewijzen of hij landelijk bekend is.

Als jij denkt dat je wel aan bovenstaande voorwaarden voldoet of je kent iemand die misschien voor lidmaatschap in aanmerking komt, stuur dan even een foto en een paar regels tekst met hoe & waarom. In de loop van dit jaar plaats ik dan een zo compleet mogelijke ledenlijst van de ICFHR.

Make my day 

Ook hoog op de lijst van aspirant leden staat Robin, onze correspondente in Milwaukee, Wisconsin. Zij stond kortgeleden met haar bizarre blonde kuif in Easyriders compleet met haar 1100 Sportster (217cc meer dan Liz T.). Het gaat overigens prima met haar, dankuwel. De Sportster is begin deze zomer gestolen maar daarvoor in de plaats is een Softail (457cc meer dan Liz T.) gekomen zodat je haar niet zal horen klagen. Om deze fiets beter te kunnen beschermen heeft ze een Smith & Wesson gekocht. Op veler verzoek plaatsen we een foto van Robin waarop ze demonstreert hoe echte vrouwen een maïskolf eten.

Hand voor de plaat 

Tot slot een tip waarmee je je veel geld kunt besparen. Ik dacht dat ie al algemeen bekend was maar gezien de enthousiaste reacties van de afgelopen jaren is ie dat kennelijk niet. Op de meeste types Harley kun je terwijl je met je rechterhand gas bijgeeft, met je linkerhand je kentekenplaat bedekken. Dat is handig als je midden in de nacht door rode stoplichten wilt rijden waarbij camera’s geplaatst zijn. Daar zitten niet altijd filmpjes in maar je weet het maar nooit. Ook rij je vanaf nu licht achterover en leunend en luid zingend die keutels van de wegenbelasting voorbij. 
Mocht je geen Harley hebben dan kun je voor geef-nie-wat-voor-motorfiets een tombstone achterlicht kopen waarbij de kentekenplaat ook boven de lamp gemonteerd wordt.
Toen ik in de buurt van het verre Oldenzaal ooit door een rood licht reed zette de plaatselijke veldwachterij onmiddellijk de achtervolging in. Ik had ze helemaal niet gezien en wist vijf minuten later, toen ze ons eindelijk te pakken hadden, niet eens waarom ze zo boos waren. Ik kreeg een bekeuring voor door rood rijden (ondanks dat ik een prima excuus had) terwijl de goed getrainde verkering, die haar handje voor de plaat had gehouden, in ABT* beschuldigd werd van frauduleuse handelingen!

* Algemeen Beschaafd Twents


Share this: