BT-26 December ’88 -sp

International Club of Famous Harley Riders

Het gaat goed met de ICFHR – ik heb u er al vaker over verteld – we hebben al ruim dertig leden en de verwachting is dat dat er makkelijk honderd gaan worden. De voorwaarden voor lidmaatschap zijn simpel: Internationaal Beroemd en met de Beroemde Reet op een Harley zitten, je hoeft niet eens te kunnen rijden en zelfs geen eigenaar te zijn. Geloof het of niet, we hebben inderdaad leden die wel een Harley bezitten maar niet kunnen rijden.
Exclusief voor Bigtwin zal ik u het één en ander vertellen over de ICFHR en haar plannen. Let wel u bent de eerste, veel ICFHR leden lezen Bigtwin nog niet en weten dus niet eens dat ze lid zijn. Het wachten is op het officiële briefpapier en zodra dat bij vormgever en drukker vandaan komt moet het ICFHR-secretariaat op zoek naar een handige typiste met tekstverwerker en talenkennis die alle leden een persoonlijke brief, met daarin het blijde nieuws, kan schrijven.
De immer waakzame en actieve ballotagecommissie is heel druk met balloteren – de kwestie Rob Stolker is even terzijde geschoven, op het moment buigen ze zich over de vraag of Paul McCartney lid mag worden. Op de hoes van z’n elpee Red Rose Speedway zit hij naast een Harley in plaats van er op – en met het opzoeken van adressen van leden en neemt u maar van mij aan dat dat soms heel lastig is. Balloot K. was onlangs in Madrid en heeft tevergeefs geprobeerd in het telefoonboek een adres of telefoonnummer van Juan Carlos te vinden. Ook in de madrileense gouden gids ving hij bot (ja, ja natuurlijk heeft ie onder de k gezocht, hè, hè). En zo gaat dat met heel veel van onze leden, je ziet ze vrijwel dagelijks op de buis en in de krant maar een beetje normaal in het telefoonboek staan, ho maar!
Een week na zijn weinig succesvolle bezoek aan Madrid was balloot K. in St. Tropez en dacht dat ie daar onder de B wel Brigitte Bardot zou vinden, nou mooi niet natuurlijk. Ook de Tropeze Gouden Gids leverde nix op. (gekeken bij de A, actrices, free lance, S, sexsymbolen, G, gepensioneerde actrices). Navraag in alle plaatselijke restaurants en cafees, (en maar dure cognakken drinken op kosten van de ICFHR), bordelen (je zou z’n declaraties eens moeten zien) en bejaardentehuizen (1 bos rozen à 80 frcs) had al evenmin resultaat. Het is dus echt moeilijk en tijdrovend maar we komen er wel uit hoor. Op korte termijn heeft de ICFHR weinig plannen, wel is het de bedoeling om een rijk geïllustreerde ledenlijst uit te geven die wellicht in iets gewijzigde versie ook aan het publiek te koop aangeboden zal worden.

Voor pakweg 1990 is er een eerste treffen geplanned. Dat moet heel gezellig kunnen worden, want de ICFHR bestaat uit een bont gezelschap; royalty, columnschrijvers, schilders, acteurs en actrices, ontwerpers, direkteuren, uitgevers, worstelaars, komedianten en vooral heel veel muzikanten zodat het voor de hand ligt dat we ’s avonds een jamsessie organiseren.

Schrijvers zouden verhalen over Harleys voor kunnen lezen, tovenaars kunnen wellicht gebroken drijfstangen weer heel maken en worstelaars kunnen misschien wat nieuwe uitlaatsystemen buigen. Het is de bedoeling dat alle leden hun motorfiets meenemen, per vliegtuig, achterop de aanhanger of gewoon rijden, dat mag ook natuurlijk. Komt Liz op haar eigen paarse Sportster of zou ze meerijden met Hulk Hogan of met Malcolm Forbes? Heeft Bardot die ouwe Liberator chopper nog en zou dat leren mini rokje haar nog passen? Heeft Juan Carlos een texas zadel op zijn Duo-Glide of een King and Queen seat? Allemaal interessante vragen waarop we t.z.t. waarschijnlijk antwoord krijgen.
Goed tot zover de plannen. Hieronder volgt de ledenlijst zoals die door de ballotagecommissie uit de computer is geschud op 15 oktober 1988: George Baker, muzikant. Brigitte Bardot, actrice, Liberator chopper. Vaughn Beals, direkteur. Juan Carlos, ’53 Duo-Glide, koning. Jan Cremer, schrijver/schilder, Liberator. David Crosby, muzikant. David Copperfield, Softail Custom, magician, Chet McCracken (Doobie Brothers) muzikant. Willie G. Davidson, designer. Bo Didley, muzikant. Malcolm Forbes, uitgever. Peter Fonda, acteur. Eddie van Halen, muzikant, ’88 Heritage. Kees Hoekstra, columnschrijver/reporter/grafisch vormgever, ’86 Low Rider Sport. Hulk Hogan, worstelaar. Dennis Hopper, acteur. Stephen King, schrijver, ’86 Heritage. Hazel Kolb, oma en schrijfster, Electra Glide. Jay Leno, komediant, Tour Glide. Johnn Cougar Mellenkamp, muzikant. Rob de Nijs, zanger, ’89 Softail Springer, Lou Reed, muzikant. Mickey Rourke, acteur. Brian Setzer (Stray Cats) muzikant. Pat Simmons (Doobie Brothers) muzikant. Robin Starr Banholzer, muziektherapeute in een bejaardencentrum, Softail Custom. Liz Taylor, actrice, Sportster. Tina Turner, zangeres. Tanya Tucker, zangeres.

Aspirant leden: Paul McCartney, Rob Stolker en Roy Orbison. Overleden leden: Steve McQueen en Elvis Presley. Ik zei het al, de leden vormen een zeer gevarieerd en waarlijk internationaal gezelschap. Als aspirant leden heb ik friese Femke (die zit weliswaar op een Indian maar dat mag niet echt een bezwaar zijn) uit Bigtwin nr. 24 en Dorrie (zie t.z.t. in een volgende Bigtwin) voorgedragen bij de ballotagecommissie. Of ze lid mogen worden hoortu binnenkort. Mocht u zelf in aanmerking denken te komen of u heeft een beroemde buurman die lid moet worden dan graag even een briefje naar Bigtwin t.a.v. de Ballotagecommissie van de ICFHR.

Share this: