BT-30 April ’89 – sp

Dom

Ik heb u al vaker uitgelegd dat de overheid o.a. in Olland heel dom is. Niet alleen waarom-dom maar ook hoe het makkelijker & beter zou kunnen, zo ben ik ook wel weer. Al deze opbouwende kritiek heeft er nog niet toe geleid dat ze mij een bestuurlijke functie op hoog nivo aangeboden hebben. Ze zijn te dom om dat te doen en ik ben niet zo dom dat ik zo’n functie ambieer. 
De nieuwe trend in de politiek is dat ze zich allemaal erg bezorgd maken over het milieu. Het milieu is aardig verkankerd in de afgelopen vijfentwintig jaar dus is het verbazend en heel dom dat ze zich daar nu pas echt zorgen over maken. Maar goed, beter laat als niet. Wakkere lieden in de firma Links maakten zich al iets langer zorgen en wezen Het Verkeer aan als één van de grote boosdoeners. Particulier auto (en motor) gebruik moest duur en onaantrekkelijk gemaakt worden. Daar hebben ze hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn: de halve randstad staat dagelijks minstens een uur stil. Zo als bekend lopen de meeste motoren niet op hun best als ze stationair draaien en kortgeleden bleek zelfs dat een katalysator niet of nauwelijks werkt bij lage toerentallen. 
Behalve dat het bijzonder frustrerend is om met je dure blik in de file te staan, sta je ook nog es de boel extra te vervuilen. Niet alleen in de file op de buitenwegen, ook in (de file) in de stad sta je vaak te wachten en word je gedwongen veel meer kilometers te maken dan strikt noodzakelijk. In een tamelijk rechte lijn van A naar B is bijna nooit mogelijk en als je bij B bent moet je nog minstens drie keer om het blok voordat je een parkeerplaats voor je blik gevonden hebt. 
Meer motorrijden zou best kunnen helpen bij het oplossen van de diverse problemen maar daar is de overheid al helemaal te dom voor om dat te begrijpen. Motorrijders moeten ook een geeltje meer betalen aan motorrijtuigenbelasting (terwijl het grootste deel van de wegenbelastingcentjes helemaal niet aan het wegennet besteed wordt!), houderschapsbelasting maakt motorrijden ook al niet aantrekkelijker en die motorrijders die files wezenlijk korter maken door er langs te rijden kunnen rekenen op een dikke bekeuring. 
Zo kan ik nog wel even doorgaan maar kort samengevat komt al dit gekanker er op neer dat de meeste overheidsmaatregelen een negatief effect hebben; het verkeer staat vast en da’s slecht voor het milieu en voor de economie. Is dat dom of niet?

Niet dom 

Niet dom zijn de mannen (en vrouwen!) van de MAG. Op Vehikel heb ik voor het eerst in lange tijd weer een paar lieden van de MAG (belangenvereniging voor motorrijders) gesproken en behalve dat ze zaken goed in de gaten houden worden ze regelmatig boos en protesteren vervolgens met argumenten die hout snijden bij de juiste personen en instanties. Wij zijn daar eigenlijk allemaal gewoon te lui voor en daarom is het goed dat de MAG er is en voor onze belangen opkomt. Meer informatie kun je krijgen op een van de volgende nummers: 020-46 46 32 of 023-27 75 15.

Ook niet dom 

Het is ook niet dom om onderstaande bon in te vullen en zo’n prachtig T-shirt te bestellen. Het gaat om een zeer beperkte oplage en zou dus wel es een heus collectors item kunnen worden!

Kabaal T-shirt aanbieding

Yes, Kees is okee, ik maak graag wat reklame voor zijn column en voor Bigtwin en bovendien sponsor ik hem, op zijn verre en gevaarlijke reizen, door dit prachtige T-shirt te kopen. Als ik hem dit jaar ergens in het echt tegen kom terwijl ik zijn shirt aan heb, krijg ik een pils van hem. 

Ik wil het zwarte shirt met de witte tekst (onder Kabaal met Kees komt nog klein gedrukt: ‘elke maand in Bigtwin’). Maat; kiezen uit L of XL: …… Ik weet dat het nog geen zomer is en daarom kan ik wel even (maximaal 6 weken) wachten op dit exclusieve shirt. 

Ik wil het witte T-shirt met zijn hoofd erop. April 2019: Misschien gaan we binnenkort weer Kabaal T-shirts verkopen. Laat maar even weten of je belangstelling hebt. keeshoekstra-ardeche@wanadoo.fr

Share this: