Dorrie met Shovel BT Januari ’89 – sp

Beaufort-sur-Gervanne, half juli, des avonds. Ik zit met de Kvinna te eten op het terras van Le Relais de la Gervanne. Behalve mijn eigen motor staan er nog vier Harleys op het pleint je voor het restaurant.
Er komt een viertal luidruchtige bikers naar buiten die het zich kennelijk goed hebben laten smaken. De twee mannen en een van de twee vrouwen zijn stijlvol gekleed in de standaard biker-outfit maar de tweede vrouw loopt in een hempje, een joggingbroek met bloemen er op en in felblauwe gimpen. Bovendien een grote bos roodbruin haar dat alle kanten op lijkt te groeien. Met ogenschijnlijk veel gemak schopt zij een Shovelhead chopper aan en gast de straat uit, ons en de dorpsbewoners in verbazing achterlatend.

Later blijkt dat de vier ook op Camping Moto (26400 Montclar-sur-Gervanne, Francia ) kamperen en dat de joggingbroek Do heet en dat de paarse chopper gewoon haar fiets is. Bofkonten die we soms zijn wil ze wel met haar motor op de kiek voor Bigtwin als ze daarvoor tenminste niet uit de joggingbroek hoeft.
Maar dat hoeft dus niet meer, het is toch nooit goed voor jullie; te grote tieten, te kleine, te dikke reet enzovoort. Dorrie heeft zo haar eigen ideeën over motorrijden, dames in Bigtwin en de motorwereld en dus laten we haar zelf aan het woord. Hou je vast !

Tekst en foto’s Kees Hoekstra

Zoals je ziet op deze foto’s is mijn Harley image ietwat afwijkend van het normale omdat ik aan deze schijnvertoning meestal een hekel heb. Vaak is de verrassing des tegroter als blijkt dat een meisje met gympen en een pyama/ joggingbroek de berijdster is van een H.D. chopper. Ik ben 26 jaar en rijd al vanaf mijn achttiende motor. Ben op japanners begonnen vanwege te weinig poen en om veel ervaring op te doen.

Het is jammer dat het motorwereldje grotendeels een mannenwereld is met vaak bekrompen gedachten, dit is voor mij soms moeilijk te accepteren. Sommige vrouwen of meisjes zitten vaak sierlijk, opgetut, pronkend meestal met lange haren en compleet versierd met de grootste Harley emblemen achterop zeer mooi of zeer dom te wezen en dit alleen omdat manlief of vriendlief dit zo mooi vindt. Ook de meeste ‘dames’ op de middenpagina van dit blad mogen van mij de grond in zakken. Heeft voor mij niets maar dan ook niets met motoren te maken. Bull shit, maar ieder zijn eigen smaak plus mening. Ook de meeste ‘vrouwtjes op de H.D. meetings die meedoen aan tietencontests vind ik een gigantische vernedering voor de vrouw. Ze zijn vaak te lelijk om aan te pakken, laat staan om ze in hun blote gat plus de hele mikmak op een of ander gammel podium te zien pronken. (Sorry dames, dit gaat er bij mij niet in, zo goedkoop vaak.) Harley rijden doe ik voor mijn plezier en ik ben van plan om dit nog jaren vol te houden. Vaak verandert iemand totaal zodra ze ’n Harley gaan rijden en dat vind ik dus complete kolder. Zelf doe ik daar dus beslist niet aan mee. Ik blijf er bij dat een Harley niets verandert aan iemand zijn persoonlijkheid.” Groetjes, Do

Naschrift April 2019: Twee jaar geleden kwam ik Do weer tegen op de HD Super Rally in Spanje. Wat denk je wat? Geen spat veranderd en geen dag ouder geworden!

Share this: